Redmi 12R (sky) IMEI Repair ve Direnç İşlemi Anlatımı

TeknolojiFuarı

Active member
Reaction score
138
Redmi 12R (sky) IMEI Repair ve Direnç İşlemi Anlatımı
Bu rehberde Redmi 12R (Kod adı: sky) cihazında IMEI Repair (EFS Onarımı) işleminin nasıl yapılacağını adım adım anlatacağım.
Ön Bilgi ve Gereksinimler
    • Direnç Değişimi: Qualcomm işlemcili bu cihazda işlem sonrasında NV DATA hatası alınmaması için donanımsal müdahale gereklidir. Görselde belirtilen boş alana 10kΩ direnç lehimlenmelidir.
    • Bootloader Unlock: EFS dosyasının sıfırlanabilmesi (Wipe EFS) için cihazın bootloader kilidinin açık olması gerekir. Yetkili hesap İhtiyacı olmadan tamamen ücretsiz DFT PRO Geçici Bootloader Unlock (Temp Unlock) özelliğini kullanacağız.
Adım Adım İşlem Sırası
1. Ön Hazırlık ve Geçici Bootloader Unlock

• Cihazın ayarlarından USB Hata Ayıklama (USB Debugging) ve OEM Kilidi (OEM Unlocking) seçeneklerini aktif edin.
    • Cihazı bilgisayara bağlayın ve DFT PRO uygulamasını çalıştırın.
    • DFT PRO içerisindeki ADB sekmesine gelin; sırasıyla Temp Root ve ardından Bootloader Unlock işlemlerini uygulayın.
    • İşlem tamamlandığında cihaz otomatik olarak Fastboot moduna geçecektir. (Geçici kilit açıldığı için cihaz bu aşamada yazılım yüklenmeden Fastboot modundan çıkmaz).
2. ENG ROM Yükleme ve EFS Sıfırlama
    • Cihaz Fastboot modundayken uygun ENG ROM dosyasını yükleyin.
    • ENG ROM yüklendikten sonra cihaz açılınca DFT PRO üzerinden Xiaomi Special bölümüne gidin.
    • Qcn Tool bölümünden QCN yedeğini alın.
    • Wipe EFS (ADB) New seçeneği ile EFS dosyasını silin.
      • EFS yedeği alma uyarısı çıktığında Evet diyerek orijinal EFS yedeğinizi mutlaka kaydedin.
3. IMEI Repair İşlemi
    • Cihaz ENG ROM modundayken DFT PRO Xiaomi Special sekmesinde QCOM seçeneğini işaretleyerek Çift SIM (Dual SIM) Repair işlemini gerçekleştirin.
    • Almış olduğunuz Qcn yedeğini Qcn tool bölümünden Write Qcn olarak geri yükleyin.
4. Global / Convert ROM Yükleme ve Son Kontroller
    • Cihazı tekrar Fastboot moduna alın.
    • Redmi 12R (sky) için hazırlanmış olan Convert ROM dosyasını Fastboot modunda cihaza yükleyin.
    • Ben (sky) Convert China Global [BOOTLOADER KAPALI] [OS2.0.4.0] [Android 15.0] yazılımını yükledim herhangi bir sorun yaşamadım.
    • Cihaz açıldıktan sonra şebeke, arama ve SIM kontrollerini yapın.
Not: İşlem sonrasında olası bir şebeke problemi yaşarsanız; tekrar ENG ROM yüklemenize gerek kalmadan cihazı MI Assistant moduna alıp DFT PRO üzerinden Wipe EFS yapabilir ve repair işlemini tekrarlayabilirsiniz.

Yasal Uyarı ve Sorumluluk Reddi​

Bu rehberde sunulan teknik prosedürler; yalnızca cihaz arıza tespiti, teknik servis bakımı ve EFS/NVData veri yapısı bozulmuş cihazların fatura üzerinde kayıtlı orijinal IMEI numaralarının restore edilmesi amacıyla hazırlanmıştır.
5353 sayılı Kanun ve 5809 sayılı Elektronik Haberleşme Kanunu uyarınca, mobil cihazların IMEI bilgilerini değiştirmek, kopyalamak veya başka cihaza aktarmak yasa dışıdır ve cezai yaptırımları mevcuttur. Tüm teknik müdahalelerde hukuki ve cezai sorumluluk doğrudan uygulayıcıya aittir.
825329814_3185094061696047_5600778433032751573_n.jpg825329925_3185094068362713_3845041908980812865_n.jpg
825330042_3185094071696046_4459482967308336308_n.jpg