DFT Pro - Xiaomi MediaTek Modem Sertifika Yaması ile Repair Rehberi

TeknolojiFuarı

Yardım Sever Üye
Reaction score
209

DFT Pro - Xiaomi MediaTek Modem Sertifika Yaması ile Repair Rehberi​

DFT Pro’nun yeni güncellemesiyle birlikte Xiaomi MediaTek - Modem Sertifika Yaması (ADB ve Fastboot) üzerinden tek tıklamayla IMEI onarımı ve yeni güvenlik desteği eklenmiştir.

Test Edilen Modeller:​

• Xiaomi 15T (goya)
    • Xiaomi 15T Pro (klimt)
    • Xiaomi 17T (chagall)
    • Xiaomi 17T Pro (warhol)
    • POCO X8 Pro (klee)
    • Xiaomi 14T (degas)
    • POCO X8 Pro Max (dash)
    • ve yeni güvenlik altyapısına sahip diğer MediaTek modelleri...

Adım Adım Modem Dosyası Üzerinden IMEI Repair İşlemi​

(Örnek anlatım Xiaomi 15T - goya modeli üzerinden yapılmıştır.)

1. Ön Hazırlık​

• Cihazın Geliştirici Seçenekleri menüsünden USB Hata Ayıklama (USB Debugging) ve OEM Kilidi (OEM Unlocking) seçeneklerini aktif edin.
    • Cihazı açık konumda bilgisayara bağlayın.

2. ADB İşlemleri ve Geçici Root / Bootloader Unlock​

• DFT Pro arayüzünden Xiaomi sekmesine, ardından Adb Services başlığına gelin.
    • Sağdaki menüden sırasıyla Unlock Bootloader (Geçici BL Unlock) ve Temp Root işlemlerini uygulayın.
    • Cihazı Fastboot Mode (veya Fastbootd) konumuna alın.

3. Fastboot Üzerinden Modem Patch ve IMEI Yazma​

• DFT Pro'da Xiaomi -> Fastboot -> Fastboot Flash sekmesine geçin.
    • Firmware bölümünden cihazınıza uygun yazılım paketini (ENG ROM veya Global ROM) seçin.
    • Patch Cert Modem kutucuğunu işaretleyin. (Yanındaki ayar simgesine tıkladığınızda IMEI giriş penceresi açılacaktır).
    • Açılan Patch Cert Modem penceresinde IMEI A ve IMEI B kutucuklarını işaretleyip cihazın orijinal IMEI numaralarını girin ve Apply butonuna basın.
    • Önemli: Cihaza tam yazılım atılmayacağı için partition tablosundaki tüm partisyon tiklerini kaldırın (Sadece modem üzerinden işlem yapılacaktır).
    • Start / Flash butonuna basarak işlemi başlatın.
İşlem tamamlandıktan sonra cihaz otomatik olarak yeniden başlayacaktır. Cihaz açıldığında şebeke ve IMEI kontrolünü gerçekleştirebilirsiniz.
Not: Bu rehber teorik adımlar dikkate alınarak hazırlanmıştır. Cihaz üzerinde test eden ustalarımız tecrübelerini ve eksik görülen noktaları yorumlarda belirtebilir.

Bu rehberde sunulan teknik prosedürler; yalnızca cihaz arıza tespiti, teknik servis bakımı ve EFS/NVData veri yapısı bozulmuş cihazların fatura üzerinde kayıtlı orijinal IMEI numaralarının restore edilmesi amacıyla hazırlanmıştır.Tüm teknik müdahalelerde hukuki ve cezai sorumluluk doğrudan uygulayıcıya aittir.

829073022_3187119968160123_8613700092992304360_n.jpg 833701744_3187119964826790_3288265507805728603_n.jpg