TeknolojiFuarı
Yardım Sever Üye
DFT Pro - Xiaomi MediaTek Modem Sertifika Yaması ile Repair Rehberi
DFT Pro’nun yeni güncellemesiyle birlikte Xiaomi MediaTek - Modem Sertifika Yaması (ADB ve Fastboot) üzerinden tek tıklamayla IMEI onarımı ve yeni güvenlik desteği eklenmiştir.Test Edilen Modeller:
- Xiaomi 15T (goya)
- Xiaomi 15T Pro (klimt)
- Xiaomi 17T (chagall)
- Xiaomi 17T Pro (warhol)
- POCO X8 Pro (klee)
- Xiaomi 14T (degas)
- POCO X8 Pro Max (dash)
- ve yeni güvenlik altyapısına sahip diğer MediaTek modelleri...
Adım Adım Modem Dosyası Üzerinden IMEI Repair İşlemi
(Örnek anlatım Xiaomi 15T - goya modeli üzerinden yapılmıştır.)1. Ön Hazırlık
- Cihazın Geliştirici Seçenekleri menüsünden USB Hata Ayıklama (USB Debugging) ve OEM Kilidi (OEM Unlocking) seçeneklerini aktif edin.
- Cihazı açık konumda bilgisayara bağlayın.
2. ADB İşlemleri ve Geçici Root / Bootloader Unlock
- DFT Pro arayüzünden Xiaomi sekmesine, ardından Adb Services başlığına gelin.
- Sağdaki menüden sırasıyla Unlock Bootloader (Geçici BL Unlock) ve Temp Root işlemlerini uygulayın.
- Cihazı Fastboot Mode (veya Fastbootd) konumuna alın.
3. Fastboot Üzerinden Modem Patch ve IMEI Yazma
- DFT Pro'da Xiaomi -> Fastboot -> Fastboot Flash sekmesine geçin.
- Firmware bölümünden cihazınıza uygun yazılım paketini (ENG ROM veya Global ROM) seçin.
- Patch Cert Modem kutucuğunu işaretleyin. (Yanındaki ayar simgesine tıkladığınızda IMEI giriş penceresi açılacaktır).
- Açılan Patch Cert Modem penceresinde IMEI A ve IMEI B kutucuklarını işaretleyip cihazın orijinal IMEI numaralarını girin ve Apply butonuna basın.
- Önemli: Cihaza tam yazılım atılmayacağı için partition tablosundaki tüm partisyon tiklerini kaldırın (Sadece modem üzerinden işlem yapılacaktır).
- Start / Flash butonuna basarak işlemi başlatın.
Not: Bu rehber teorik adımlar dikkate alınarak hazırlanmıştır. Cihaz üzerinde test eden ustalarımız tecrübelerini ve eksik görülen noktaları yorumlarda belirtebilir.
Bu rehberde sunulan teknik prosedürler; yalnızca cihaz arıza tespiti, teknik servis bakımı ve EFS/NVData veri yapısı bozulmuş cihazların fatura üzerinde kayıtlı orijinal IMEI numaralarının restore edilmesi amacıyla hazırlanmıştır.Tüm teknik müdahalelerde hukuki ve cezai sorumluluk doğrudan uygulayıcıya aittir.