note 13 pro plus zircon repair imei hata.

metalgold23

New member
V816.0.4.0.UNOMIXM
yeni yontem patch cert. telefon nv hatasina dusuyor.
ayrica restore backup da ise yaramiyor.

metalgold23

New member
cihazda eng preloader varmı?
abi ya! bl lock olarak. eng preloader yuklemeden olmazki!
cihaz logoda giderse original preloader yuklersen o problem hall olur.ama bizim sorun nv hatasina dusmek.
evet once eng preloader yuklenmesi sart.
surum 4 ve uzeri nv hatasi veriyor.dikkat edin.
yukari version gelirse once 1.0.1.0 versiona downgrade yapin sonra islem yapin.

speedstarrr

Yardım Sever Üye
abi ya! bl lock olarak. eng preloader yuklemeden olmazki!
cihaz logoda giderse original preloader yuklersen o problem hall olur.ama bizim sorun nv hatasina dusmek.
evet once eng preloader yuklenmesi sart.
surum 4 ve uzeri nv hatasi veriyor.dikkat edin.
yukari version gelirse once 1.0.1.0 versiona downgrade yapin sonra islem yapin.
bunu dft team a direk yazabilirsin sonuçta burası açar orası kapatır

burak0404

New member
MErhaba aynı sorunu yaşıyorum.Preloader yükleyerek işlem yaptım şimdi cihazda hiçbir işlem yapılmıyor. Sürekli reset atıyor. Fastboota bile girmiyor. Ayrıca auth ile eng yükledim 2 flash harcadım. Onda da hata veriyor bl açık olmasına rağmen.

speedstarrr

Yardım Sever Üye
Convertion romlar bl açık gösteriyor ama fake yani açık değil.
Bu zircona müdehale yapmadan önce hw id değerini not alın.
Ben birkaç tanesine mecburen diremç yapmak zorunda kaldım yoksa auth maliyeti direnç maliyetini geçiyor.
Direnç 1 cent auth 1$ o kadar ağlıyorsunuzki nokia dct-4 uem rpl masrafı gerçek erbab kişilere bir sorun bakalım

speedstarrr

Yardım Sever Üye
Terbiyesizliğin lüzumu yok, haddinizi bilin. Direnç değişimi maliyeti 1 cent demek, yıllarca deneyim kazanma, ekipman maliyeti, olası donanım sendromları vesaire bir sürü sıkıntı çıkma ihtimali. Kime neyi soracağımı size mi soracağım. Direnç sebebiyle ustalar erbab olsa bile cihaz alıp vermek zorunda kalabiliyor.
Yorumlarınıza dikkat edin. Burası ne benim ne bir başkasının şahsi malı değil.
Uçmuşsun yere adım atmıyorsun heheytttt ortamın ağababası geldi modundasında

Karşındaki adam nokida 8850 filmler ile 3210 hub ile yazılım atma döneminde başladı

Ne zamanki 100 tl lik işe 30 tl diyenler çıktı 5 dk önce dükkanına gelen cihazı eline benim diye gelmeye başladı alın ekmeğinizi yiyin dedi ve iyide yapmış

1-Bunlar maliyetse 4 tane auth 2$ hepi topu 2$ ne işlem ne başka birşey

BB5 Simlock ortalama 1 hafta kazanacağımız para 20$ ama bekleme süresi 1 ila 10 gün arası kod için birde pahalı ekran kartı ile ancak

2-Universal box DCT-4 olmayan cihazlara işlem ,25 kredi 15$ 25$ yani 10$ için müşteriye yazıyorduk, cihazın uem bozulmasını göze alıyorduk

3-DCT-4 gelicek 6600 uem bulursun dolu çıkar bozuk çıkar çıkma çıkar çöp, board dan 2 ayaklı tek direnç değişmekle
oda elinizin altında en az 16mbit internet varken biz 1 mbit ile şema bulucaz diye göbeğimiz çatlardı,256 bacaklı yapıştırma entegre söküyorsun yol koparır gider anakart ararsın 2.ci e cihaz alırsın

Adamlar liste liste her cihaza direnç adresini yazmış ama google a yazıp aramaktan birhaber insanlara "buda insandır " diye adres veriyoruz

4- Elinde 5 tane box var ama her markaya bir box lazım böyle DFT aldım 7 markaya çalışıyor ,chimera aldım 10 markaya çalışıyor değil her markaya

1 box hatta 1 de yetmez 3-4 box tabi bunlar maliyet değil tanesi 100-300$ arası

Samsung: UFS,NST,UST,Sambox
Nokia: Griffin,ufs,jaf,universalbox,phoenix
MTK:SPD box,jtag
Siemens:Martech,VSB (bak adam türk ama taa 12 sene önce kendi oturup box yapmıştı fake make ama ekmeğimizi yedik)
Sony:Cruiser,Setool
Daha nice markalara işlem yapan cihazlar

Yani sen 70$ DFT yemi versem 1 cent direnç emi versem 0.50 hadi 1$ olsun auth kredi masraf derken biz 2000-3000$ ı sadece müşteri gelirse kapıdan yok demeyelim diye harcıyorduk ve bir tane ekran kilidinden 5$ kazanırsak bereket olsun derdik

O zamanlarda TV li MTK cihazlara 8800,n95,n93 çakmalarına nasıl kilit açtığımızı işlem yaptığımızı,sıvı temasta düzelme imkanı olmayan nokia cihazlardan user data çekip diğerlerine attığımız filan söylemim oturup abi daha zor dediğinde altı üstü bir arka kapak açıp 2 noktayı değdirmeye korkanlara mi4 ile başladığımızı söylim

Al sana dikkatli yorum, DFT yada nerede istersen şikayet et ama ağlama zira bunu okuyanlar bir düşünür "hey gidi günler hey her nokia telefona ayrı kablo oda 3-5$ cihaz gelirmi allah bilir" şimdilik yapalımda kablo parası çıksında para kazanmayalım ilk işten

Hadi kolay gele

burak0404

New member
@flavio Malesef arkadaşın konuşmasına çok şaşırdım kendisinin yeri burası değil. Ağlama ne demek ilk okula mı gidiyor acaba? çünkü bunun söylenmeyeceğini ilkokul öğrencilerine bile söylerler, konuşma üslübu olarak.

Konuya dönecek olursak, Cihazın sürekli reset atmasını nasıl çözebiliriz. AUth ile yükleme yapamıyorum fastboot a veya recovery e girmiyor. MEdiatek işlemciyi görüyor boot modunda dft ile de SLA hatası veriyor. Preload da gösteremiyorum. Bu cihazı nasıl açacağım. Saniyelik logo gelip gidiyor.

speedstarrr

Yardım Sever Üye

Arkadaşlar konunun nesi ile ilgilenicekler ??

Direnç maliyeti auth maliyetini geçiyor demek nedir hepsini toplasak 100 tl etmeyen paraya laf etmek nedir ?

Direnç nasıl takılır ,nelere dikkat edilir hangi board nasıl kapak açılır bunları eğitenlerde var piyasada ( ve hatta 1 tanesi sağolsun direnç sattığı halde 2022 nisanda bana gelen orjinal redmi note 12 pro + tek kuruş almadan direnç değerlerini vermişti)

1996 yılından beri bu işteyim diyorsan ki zor o zamanları görenler bu masraflara güler geçerler nokia 8210 tuş basmama sorununda temizledikten sonra kurutmazsan hibritlerinde eridiğini bilirsin 5$ ayaküstü

Ha bu arada tabiki millet düz pota havyası kullanırken metcal kullanan tek seferde pil patlatmadan n70 n73 n95 tuş hibriti takan usta varsa arada yad etmek lazım eski ve sabırlı insanlar farklı
2630 tuş hibritlerini saymıyorum bile 10 tanede kırmadan 7 tane takınca insan seviniyordu yada kaybetmeden

burak0404

New member
Sla göstermesini sebebi auth istemesi, yaptığınız direnç işleminden emin iseniz öncelikle auth ile eng rom atmanızı tavsiye ederim. Eng preloader atılan cihazlar da restarta düşüyor 1.0.3 sonrası. Eğer cihazda eng preloader varsa hiç riske girmeyin, hiçbir tuşa basmadan firmware upgrade seçerek eng rom flashlayın, cihaz açılırsa ondan sonra işlemlere devam edebilirKusura
Kusura Bakmayın yazmayı unuttuğum konu, cihaz dirençsiz, daha önce dirençsiz bir şekilde repair işlemi yapılmış. Repair işlemi başarılı rom ile kullanılıyor iken endonezya rom atıldıktan nv data ardından preloader gösterip tekrar repair işlemi yaptım sonra bu sorun meydana geldi.Eng yükleme de olmadı 2 flash kullandım hata verip işlem yapmadı.

burak0404

New member
Evet vardı . Cihaz sahibi arkadaşın kendi xiaomi hesabı vardı. Onunla bl kilidi kaldırdık hesap cihazda ekli iken, ardından rom yüklemiştik

burak0404

New member
Her ihtimale karşı, xiaomi cloud masaüstünden oturum açıp cihazı bul açık olup olmadığını kontrol edin, açık gözüküyorsa kapatın, tekrar auth ile eng deneyin, eng yazılımı alırsa cihaz factory reset yapın. Sorun devam ederse yarın haberleşelim uzaktan bağlanıp yardımcı olmaya çalışırım.
Merhaba , cihazı clouddan kaldırdım, ardından flash tool dan formal + download seçtim eng rom ile yükledim açıldı. Fakat yine global ve hindistan rom ile yüklemeyi dnediğimde nvdata hatası geliyor cihaz açılmıyor. Bl açık, dirençsiz, en başa döndüm. Şu an fastboot recovery gibi modlara girebliyorum. Acaba şu rom diyebileceğimiz bir rom varsa indirip onu deneyeyim. OS1.0.12.0.UNOINXM son denediğim rom.

burak0404

New member
Merhaba verdiğiniz bilgiler için teşekkürler, Dediğiniz gibi cihaza eng rom yükleyip diğer adımlar sonrası şebeke kontrolü yaptığımda şebeke gelmiyor. Hatta patch remove patch network Fix birçoğunu denedim. Ayrıca dual repair sonrası imeiler görünüyor hemen altinda meid 0000 şeklinde çıkıyor. Orijinal Nvdata yedeği malesef yok. Şebeke gelmediği için diğer adımlara geçmedim. Tekrar brick olma durumu var mı ondan dolayı bilemedim.

burak0404

New member
Özelden yaz kardeşim çözelim senin işini pazartesi, yine de şunları denemende fayda var.
Öncelikle cihaza wipe nvram yaptınız mı? Normal patch (Bl lock değil) yapıldı mı? Orjinal Nvdata yedeği var mı? Bunlarin bilinmesi gerekiyor.

Eng rom atın cihaza.
Cihaz açılsın.
Ets (mediatek meta mod sekmesinde) modda dual repair yapın, seriler değişmedi ise flash modda remove patch yapın, varsa orjinal Nvdata yedeğini geri yükleyin. Açılınca serileri kontrol edin ve ardından wipe nvram yapmadan ets modda dual repair yapın, serileri kontrol edin değişmiş ise sim kart takıp şebeke kontrol edin. Şebeke aldıktan sonra hwid mp gösteriyorsa (direnç yapılmadı beyanınıza istinaden) cihazı fastboot moda alıp fastboot modda preloader a ve preloader b işaretini kaldırarak india güncel romu atın. Buradan sonrası mühim dikkatlice takip edin adımları.
Cihaza india rom attık ama ön yükleme yani preloader bölümleri eng olduğu için cihaz bootloopa düşecek yani açılıp kapanacak sürekli, endişe etmeyin, flash modda patch bl lock seçerek dual repair yapın. Cihaz bootloopa devam edecek, mediatek flash menüsüne gelip fastboot modda yüklediğiniz romu seçtikten sonra tüm bölüm işaretlerini kaldırıp sadece preloader a ve preloader b seçili (preloader ve preloader backup olarak ta gözükebilir) şekilde flashlayın, yani eng preloader dan stock preloader geçiyoruz. Bu iki dosyayı flashladıktan sonra cihaz recovery moda girerse ya da init user0 hatası verirse factory reset yapın cihaz açılacaktır.

Bu adımları yapın, takıldığınız yer olursa yazın yardımcı olmaya çalışayım.
Şebeke alamadım, işleme devam edeyim mi ? Yoksa önerebileceginiz birşey var mı? Orijinal nvram yedekleri yok malesef .

burak0404

New member
İmeiler eng romda gözüküyor mu?

evet imeiler eng romda *#06# yapınca ikiside gözüküyor, altında meid 00000, ama şebeke gelmiyor.

Dft Pro da read info ile baktığımda imei kısımları boş gözüküyor, Eng rom da böyle göstermesi normal miydi hatırlayamadım.

Wipe de yaptım , imeiler silindi ardından tekrar yazınca aynı şekilde geliyor fakat şebeke gelmiyor. patch, Network repair vs hemen hemen hepsini denedim şebeke vermedi.

burak0404

New member
İmeiler eng romda gözüküyor mu?
Özelden yaz kardeşim çözelim senin işini pazartesi, yine de şunları denemende fayda var.
Öncelikle cihaza wipe nvram yaptınız mı? Normal patch (Bl lock değil) yapıldı mı? Orjinal Nvdata yedeği var mı? Bunlarin bilinmesi gerekiyor.

Eng rom atın cihaza.
Cihaz açılsın.
Ets (mediatek meta mod sekmesinde) modda dual repair yapın, seriler değişmedi ise flash modda remove patch yapın, varsa orjinal Nvdata yedeğini geri yükleyin. Açılınca serileri kontrol edin ve ardından wipe nvram yapmadan ets modda dual repair yapın, serileri kontrol edin değişmiş ise sim kart takıp şebeke kontrol edin. Şebeke aldıktan sonra hwid mp gösteriyorsa (direnç yapılmadı beyanınıza istinaden) cihazı fastboot moda alıp fastboot modda preloader a ve preloader b işaretini kaldırarak india güncel romu atın. Buradan sonrası mühim dikkatlice takip edin adımları.
Cihaza india rom attık ama ön yükleme yani preloader bölümleri eng olduğu için cihaz bootloopa düşecek yani açılıp kapanacak sürekli, endişe etmeyin, flash modda patch bl lock seçerek dual repair yapın. Cihaz bootloopa devam edecek, mediatek flash menüsüne gelip fastboot modda yüklediğiniz romu seçtikten sonra tüm bölüm işaretlerini kaldırıp sadece preloader a ve preloader b seçili (preloader ve preloader backup olarak ta gözükebilir) şekilde flashlayın, yani eng preloader dan stock preloader geçiyoruz. Bu iki dosyayı flashladıktan sonra cihaz recovery moda girerse ya da init user0 hatası verirse factory reset yapın cihaz açılacaktır.

Bu adımları yapın, takıldığınız yer olursa yazın yardımcı olmaya çalışayım.
Ustam devam etmem gerekiyor mu ? Düşünceniz nedir.

burak0404

New member
Sorun çözüldü, eng de işlem sonrası Endonezya rom kurdum preloadersiz ve ardından, BL lock işlem yapıp endonezya romun preloaderini yükledim cihaz açıldı.ilginc olan eng de şebeke gelmiyor iken, Endonezya rom da geldi, cihaz Global. Belki diğer romlarda da gelecekti ama denemedim.