metalgold23
New member
V816.0.4.0.UNOMIXM
yeni yontem patch cert. telefon nv hatasina dusuyor.
ayrica restore backup da ise yaramiyor.
cihazda eng preloader varmı?V816.0.4.0.UNOMIXM
bl kapalicihazda eng preloader varmı?
bl açıkmı ?
abi ya! bl lock olarak. eng preloader yuklemeden olmazki!cihazda eng preloader varmı?
bunu dft team a direk yazabilirsin sonuçta burası açar orası kapatırabi ya! bl lock olarak. eng preloader yuklemeden olmazki!
cihaz logoda giderse original preloader yuklersen o problem hall olur.ama bizim sorun nv hatasina dusmek.
evet once eng preloader yuklenmesi sart.
surum 4 ve uzeri nv hatasi veriyor.dikkat edin.
yukari version gelirse once 1.0.1.0 versiona downgrade yapin sonra islem yapin.
Direnç 1 cent auth 1$ o kadar ağlıyorsunuzki nokia dct-4 uem rpl masrafı gerçek erbab kişilere bir sorun bakalımConvertion romlar bl açık gösteriyor ama fake yani açık değil.
Bu zircona müdehale yapmadan önce hw id değerini not alın.
Ben birkaç tanesine mecburen diremç yapmak zorunda kaldım yoksa auth maliyeti direnç maliyetini geçiyor.
Uçmuşsun yere adım atmıyorsun heheytttt ortamın ağababası geldi modundasındaTerbiyesizliğin lüzumu yok, haddinizi bilin. Direnç değişimi maliyeti 1 cent demek, yıllarca deneyim kazanma, ekipman maliyeti, olası donanım sendromları vesaire bir sürü sıkıntı çıkma ihtimali. Kime neyi soracağımı size mi soracağım. Direnç sebebiyle ustalar erbab olsa bile cihaz alıp vermek zorunda kalabiliyor.
Yorumlarınıza dikkat edin. Burası ne benim ne bir başkasının şahsi malı değil.
Kusura Bakmayın yazmayı unuttuğum konu, cihaz dirençsiz, daha önce dirençsiz bir şekilde repair işlemi yapılmış. Repair işlemi başarılı rom ile kullanılıyor iken endonezya rom atıldıktan nv data ardından preloader gösterip tekrar repair işlemi yaptım sonra bu sorun meydana geldi.Eng yükleme de olmadı 2 flash kullandım hata verip işlem yapmadı.Sla göstermesini sebebi auth istemesi, yaptığınız direnç işleminden emin iseniz öncelikle auth ile eng rom atmanızı tavsiye ederim. Eng preloader atılan cihazlar da restarta düşüyor 1.0.3 sonrası. Eğer cihazda eng preloader varsa hiç riske girmeyin, hiçbir tuşa basmadan firmware upgrade seçerek eng rom flashlayın, cihaz açılırsa ondan sonra işlemlere devam edebilirKusura
Merhaba , cihazı clouddan kaldırdım, ardından flash tool dan formal + download seçtim eng rom ile yükledim açıldı. Fakat yine global ve hindistan rom ile yüklemeyi dnediğimde nvdata hatası geliyor cihaz açılmıyor. Bl açık, dirençsiz, en başa döndüm. Şu an fastboot recovery gibi modlara girebliyorum. Acaba şu rom diyebileceğimiz bir rom varsa indirip onu deneyeyim. OS1.0.12.0.UNOINXM son denediğim rom.Her ihtimale karşı, xiaomi cloud masaüstünden oturum açıp cihazı bul açık olup olmadığını kontrol edin, açık gözüküyorsa kapatın, tekrar auth ile eng deneyin, eng yazılımı alırsa cihaz factory reset yapın. Sorun devam ederse yarın haberleşelim uzaktan bağlanıp yardımcı olmaya çalışırım.
Şebeke alamadım, işleme devam edeyim mi ? Yoksa önerebileceginiz birşey var mı? Orijinal nvram yedekleri yok malesef .Özelden yaz kardeşim çözelim senin işini pazartesi, yine de şunları denemende fayda var.
Öncelikle cihaza wipe nvram yaptınız mı? Normal patch (Bl lock değil) yapıldı mı? Orjinal Nvdata yedeği var mı? Bunlarin bilinmesi gerekiyor.
Eng rom atın cihaza.
Cihaz açılsın.
Ets (mediatek meta mod sekmesinde) modda dual repair yapın, seriler değişmedi ise flash modda remove patch yapın, varsa orjinal Nvdata yedeğini geri yükleyin. Açılınca serileri kontrol edin ve ardından wipe nvram yapmadan ets modda dual repair yapın, serileri kontrol edin değişmiş ise sim kart takıp şebeke kontrol edin. Şebeke aldıktan sonra hwid mp gösteriyorsa (direnç yapılmadı beyanınıza istinaden) cihazı fastboot moda alıp fastboot modda preloader a ve preloader b işaretini kaldırarak india güncel romu atın. Buradan sonrası mühim dikkatlice takip edin adımları.
Cihaza india rom attık ama ön yükleme yani preloader bölümleri eng olduğu için cihaz bootloopa düşecek yani açılıp kapanacak sürekli, endişe etmeyin, flash modda patch bl lock seçerek dual repair yapın. Cihaz bootloopa devam edecek, mediatek flash menüsüne gelip fastboot modda yüklediğiniz romu seçtikten sonra tüm bölüm işaretlerini kaldırıp sadece preloader a ve preloader b seçili (preloader ve preloader backup olarak ta gözükebilir) şekilde flashlayın, yani eng preloader dan stock preloader geçiyoruz. Bu iki dosyayı flashladıktan sonra cihaz recovery moda girerse ya da init user0 hatası verirse factory reset yapın cihaz açılacaktır.
Bu adımları yapın, takıldığınız yer olursa yazın yardımcı olmaya çalışayım.
İmeiler eng romda gözüküyor mu?
İmeiler eng romda gözüküyor mu?
Ustam devam etmem gerekiyor mu ? Düşünceniz nedir.Özelden yaz kardeşim çözelim senin işini pazartesi, yine de şunları denemende fayda var.
Öncelikle cihaza wipe nvram yaptınız mı? Normal patch (Bl lock değil) yapıldı mı? Orjinal Nvdata yedeği var mı? Bunlarin bilinmesi gerekiyor.
Eng rom atın cihaza.
Cihaz açılsın.
Ets (mediatek meta mod sekmesinde) modda dual repair yapın, seriler değişmedi ise flash modda remove patch yapın, varsa orjinal Nvdata yedeğini geri yükleyin. Açılınca serileri kontrol edin ve ardından wipe nvram yapmadan ets modda dual repair yapın, serileri kontrol edin değişmiş ise sim kart takıp şebeke kontrol edin. Şebeke aldıktan sonra hwid mp gösteriyorsa (direnç yapılmadı beyanınıza istinaden) cihazı fastboot moda alıp fastboot modda preloader a ve preloader b işaretini kaldırarak india güncel romu atın. Buradan sonrası mühim dikkatlice takip edin adımları.
Cihaza india rom attık ama ön yükleme yani preloader bölümleri eng olduğu için cihaz bootloopa düşecek yani açılıp kapanacak sürekli, endişe etmeyin, flash modda patch bl lock seçerek dual repair yapın. Cihaz bootloopa devam edecek, mediatek flash menüsüne gelip fastboot modda yüklediğiniz romu seçtikten sonra tüm bölüm işaretlerini kaldırıp sadece preloader a ve preloader b seçili (preloader ve preloader backup olarak ta gözükebilir) şekilde flashlayın, yani eng preloader dan stock preloader geçiyoruz. Bu iki dosyayı flashladıktan sonra cihaz recovery moda girerse ya da init user0 hatası verirse factory reset yapın cihaz açılacaktır.
Bu adımları yapın, takıldığınız yer olursa yazın yardımcı olmaya çalışayım.