ÇÖZÜLDÜ. ONEPLUS 9 PRO ILE ÜSTE ALARAK TAKAS YAPTIM REDMİ NOTE 13 PRO+ (ZİRCON) ENG ROM SONRASI HERHANGİ BİR ROM İLE AÇILMIYOR

agu71

New member
Merhaba. Redmi Note 13 pro+ cihazıma auth hesabı ile eng rom attım. sonrasında global, hindistan, çin ve eu romlar denedim. En son ve en düşükler de dahil. ama bir türlü sistem açılmadı. Her seferinde mıui yazısından geri dönüp recovery ye düşüyor. Başına gelenlerin tecrübelerinden faydalanmak istiyorum. Aynı zamanda ustalarımdanda bu konuda yardımcı olabileceklerden yardım istiyorum teşekürler.

speedstarrr

Yardım Sever Üye
Merhaba. Redmi Note 13 pro+ cihazıma auth hesabı ile eng rom attım. sonrasında global, hindistan, çin ve eu romlar denedim. En son ve en düşükler de dahil. ama bir türlü sistem açılmadı. Her seferinde mıui yazısından geri dönüp recovery ye düşüyor. Başına gelenlerin tecrübelerinden faydalanmak istiyorum. Aynı zamanda ustalarımdanda bu konuda yardımcı olabileceklerden yardım istiyorum teşekürler.
nv yedekle

format al+download de ama eng preloader seç yüklerken cihazı temizlesin

nv yedeği geri yükle varsa ise orjinali oynanmamışı (ilk hali)

Cihaz normal duruma gelir sonra işlemleri yap

cepnotek

New member
Cihazın üzerindeki yazılım miui kaçtı hayperos mu yüklüydü ona göre yardımcı olalım.

burak0404

New member
@cepnotek MErhaba aynı sorun başıma geldi. authdan 2 flash harcadım denedim ama onda da hata verdi. Cİhaz sürekli yeniden başlıyor saniyelik mi logosu görünüp tekrar açılıyor. DFT ile de Sla hatası veriyor. BL kilit açık. Nasıl çözeceğim bilemedim. Sürekli nvramda kalıyordu. Şu an yüklü olan mui rom olabilir emin değilim her ikisi içinde mui ve hyperos için cevapları alabilirim.

speedstarrr

Yardım Sever Üye
@cepnotek MErhaba aynı sorun başıma geldi. authdan 2 flash harcadım denedim ama onda da hata verdi. Cİhaz sürekli yeniden başlıyor saniyelik mi logosu görünüp tekrar açılıyor. DFT ile de Sla hatası veriyor. BL kilit açık. Nasıl çözeceğim bilemedim. Sürekli nvramda kalıyordu. Şu an yüklü olan mui rom olabilir emin değilim her ikisi içinde mui ve hyperos için cevapları alabilirim.
Burada hata ne verdi onu okumak lazım

Bunu herkes söyler , o dirençler işlemci ram ve flash ı etkileyen bir parça sonuçta

Çıkma veya bilmediğiniz değerde ise kullanmayın boardlarda versiyon farkı oluyor bazen

Board ram ve flash ı dikkatli kontrol edin

Gelelim durumunuza eğer auth tool bile işlem yapamıyor ise bir read info çekebiliyorsanız bakın flash ı görüyormu ne görüyor cihaz ne hata veriyor loglarda screenshot bile sorunu anlamaya yardımcı olur bazen ?

ve her zaman takmadan önce direnç değerlerini kontrol edin burada garnet e bakarsanız

Eski bir arkadaşa 3.3k diye 33k satmışlar yanlış direnç üzerinden flash entegresinin gücü dengesiz geldiğinden kesinlikle rom atılamıyordu

Güç entegresi+direnç tekrar değişince ancak kurtarabildi

burak0404

New member
MErhaba , söylemeyi unuttum cihaz dirençsiz. Daha önce dirençsiz , repair yapılmış cihaz açık kullanılıyor iken ve bl kilit açık bir cihazdı. Ne olduysa endonezya rom yükleme talebi üzerine problem yaşandı. ilk etapta cihaz nvram data hatası verdi akabinde preloader gösterip denedim cihaz açılmıyor. read info bile yapsam SLA error hatası veriyor.Fastboot a girmiyor ve hiçbir işlem yaptırmıyor. açma kapatma tuşları ile saniyelik logo görünüyor.

speedstarrr

Yardım Sever Üye
MErhaba , söylemeyi unuttum cihaz dirençsiz. Daha önce dirençsiz , repair yapılmış cihaz açık kullanılıyor iken ve bl kilit açık bir cihazdı. Ne olduysa endonezya rom yükleme talebi üzerine problem yaşandı. ilk etapta cihaz nvram data hatası verdi akabinde preloader gösterip denedim cihaz açılmıyor. read info bile yapsam SLA error hatası veriyor.Fastboot a girmiyor ve hiçbir işlem yaptırmıyor. açma kapatma tuşları ile saniyelik logo görünüyor.
Flash_all_lock
veya DFT full rom format ile atarsanız cihaz bl lock olur

DFT unlock bootloader deyip deneyebilirsiniz bendeki redmi note 12 pro+ da açtı